Osuuskunta Kiip-IT on Kiipulan Ammattiopistolla Hämeenlinnassa toimiva pedagoginen osuuskunta, joka koostuu IT-tukihenkilöopiskelijoista, opettajista ja valmentajista. Meidän tavoitteenamme on tarjota opiskelijoille mahdollisuus harjoitella työssäoppimista tarjoamalla heille oikeita töitä. Samalla tarjoamme asiakkaillemme laadukasta IT-tukea.

Osuuskunta Kiip-IT on paljon yhteistyössä Hämeenlinnan kirjaston sekä Hämeenlinnan kaupungin Pysäkki-toiminnan (senioreille ja maahanmuuttajille tarkoitettua toimintaa) kanssa. Opiskelijat ovat auttaneet heitä arjen digiaputilanteissa, asiakasneuvonnassa ja tietoteknisissä asioissa erilaisille heidän asiakkaille. Opiskelijat ovat olleet vahvasti mukana osuuskunnan asiakastöissä opiskelujen alkuvaiheesta lähtien.

Kiinnostuksemme osuuskuntaa kohtaan pohjautui palavalle halulle tehdä opiskelun aikana oikeita töitä.

IT-tukihenkilökoulutuksemme Kiipulassa perustuu monipuoliseen tieto -ja viestintätekniikan ilmiöiden ja trendien (kuten tekoälyn) hyödyntämiseen opetuksessa. Opetuksessa hyödynnämme yhteisopettajuutta, vertaisoppimista ja ketterää tapaa toimia projektien ja ilmiöiden parissa.

Olemme olleet mukana viimeisen vuoden aikana useissa kansainvälisissä projekteissa opiskelijoiden kanssa, kuten:

Nuori yrittäjyys (SENS-hanke, julkaistu artikkeli yhteistyöstämme)
https://www.haaga-helia.fi/fi/ajankohtaista/artikkelit/entrepreneurship-curriculum-supporter-youngsters-wellbeing

eRasmus vaihto Espanjan Sevillan eWeggo-ohjelmointiyrityksessä
https://kiipulaitsevillassa.blogspot.com/


Kansainvälinen ammattitaitokisa Abilympics
https://abilympics2023.com/uk/welcome/#, jossa opiskelija lähtee kisaamaan kansainvälisille areenoille tietokoneen kokoamisessa yhdessä valmentajan kanssa.

Special eSports kilpailu Nokia areenalla liittyen ”esteettömän ja yhdenvertaisen kulttuurin seminaaritapahtumaan”
https://www.tuni.fi/fi/ajankohtaista/esteet-nurin-suuntana-yhdenvertainen-kulttuuri-esteettoman-kulttuurin-tapahtuma-ja, jossa mitalisuora tuli mukavasti Kiipulan tieto- ja viestintätekniikan opiskelijoille. 

Mistä kaikki alkoi?

Keväällä 2014 saimme vieraaksemme Tiimiakatemiasta Jyväskylästä kaksi opiskelijaa kertomaan toiminnastaan Osuuskunta Innomossa. Myöhemmin he pitivät meille muutaman päivän opintopäivät, joissa käytiin läpi erilaisia osuuskuntaa koskevia asioita. Mukana oli opiskelijoita, opettajia ja muuta henkilökuntaa. Teimme erilaisia tehtäviä pienryhmissä ja ne purettiin yhdessä. Opettajat ja valmentajat tekivät omia tehtäviään. Aina ensimmäisenä aamuisin pidettiin fiilis-kierros. Sitä toteutetaan edelleen omassa osuuskunnassamme maanantaisin.

Tämänhetkinen tavoite on asiakaskunnan laajentaminen ja vakiinnuttaminen. Mainostaminen tapahtuu sosiaalisen median kautta ja esitteitä jakamalla.