Kiipulan IT-tukihenkilöopiskelijat omistavat yrityksen www.osuuskuntakiipit.fi, jonka kautta opiskelijat ovat perehtyneet työelämäyhteistyöhön, projektien tekemiseen ja erilaisiin opastuksiin monipuolisesti opiskelun aikana eri yritysten, kirjastojen ja järjestöjen kanssa heti opiskelujen alkuvaiheesta lähtien.

Osuuskunta Kiip-IT on paljon yhteistyössä Hämeenlinnan kirjaston sekä Hämeenlinnan kaupungin Pysäkki-toiminnan (senioreille ja maahanmuuttajille tarkoitettua toimintaa) kanssa. Opiskelijat ovat auttaneet heitä arjen digiaputilanteissa, asiakasneuvonnassa ja tietoteknisissä asioissa erilaisille heidän asiakkaille. Opiskelijat ovat olleet vahvasti mukana osuuskunnan asiakastöissä opiskelujen alkuvaiheesta lähtien.

IT-tukihenkilökoulutuksemme Kiipulassa perustuu monipuoliseen tieto -ja viestintätekniikan ilmiöiden ja trendien (kuten tekoälyn) hyödyntämiseen opetuksessa. Opetuksessa hyödynnämme yhteisopettajuutta, vertaisoppimista ja ketterää tapaa toimia projektien ja ilmiöiden parissa. Olemme olleet mukana viimeisen vuoden aikana useissa kansainvälisissä projekteissa opiskelijoiden kanssa, kuten Nuori yrittäjyys (SENS-hanke, julkaistu artikkeli yhteistyöstämme https://www.haaga-helia.fi/fi/ajankohtaista/artikkelit/entrepreneurship-curriculum-supporter-youngsters-wellbeing), eRasmus vaihto Espanjan Sevillan eWeggo-ohjelmointiyrityksessä (https://kiipulaitsevillassa.blogspot.com/), Kansainvälinen ammattitaitokisa Abilympics (https://abilympics2023.com/uk/welcome/#), jossa opiskelija lähtee kisaamaan kansainvälisille areenoille tietokoneen kokoamisessa yhdessä valmentajan kanssa. Lisäksi olemme olleet mukana Special eSports kilpailussa Nokia areenalla liittyen ”esteettömän ja yhdenvertaisen kulttuurin seminaaritapahtumaan” (https://www.tuni.fi/fi/ajankohtaista/esteet-nurin-suuntana-yhdenvertainen-kulttuuri-esteettoman-kulttuurin-tapahtuma-ja), jossa mitalisuora tuli mukavasti Kiipulan tieto- ja viestintätekniikan opiskelijoille.

Lisää tämä osuus opiskelijatyöt/esimerkkejä töistämme kohtaan, IT-tukihenkilökoulutuksen tekemiä musiikkivideoita